Heb je last van angst, stress of depressieve gevoelens? Wil je beter in je vel zitten, werken aan je zelfvertrouwen of aan de slag gaan rond faalangst? Heb je een moeilijke thuissituatie of relatieproblemen?
Weet dat je als UCLL-student terecht kan bij de studentenpsychologen/psychotherapeuten voor een vertrouwelijk gesprek en individuele begeleiding. De studentenpsychologen/psychotherapeuten staan los van de opleidingen en zijn gebonden aan beroepsgeheim.
je twijfelt om naar een psycholoog/psychotherapeut te gaan?
... omdat je denkt dat je dat niet kan betalen? Als UCLL-student kan je genieten van 12 sessies aan verlaagd tarief. Daardoor betaal je 15 euro per gesprek, in plaats van de gebruikelijke 65 à 75 euro. Is dit voor jou of je ouders moeilijk om te betalen, dan kan je hier een financiële tussenkomst aanvragen. Heb je vragen, neem contact op met de studentendienst op jouw campus of je psycholoog/psychotherapeut.
... omdat je niet weet waar je terecht kan? Lees een beetje verder en dan vind je een overzicht van de groepsprakijken en psychologen/psychotherapeuten waarbij jij een afspraak kan maken.
... omdat je je schaamt over jouw verhaal? Alle studenten worstelen wel eens met iets en jaarlijks zijn er honderden UCLL-studenten die de stap naar een psycholoog/psychotherapeut zetten.
... omdat je denkt dat er geen enkel moment zal passen omdat je zo'n drukke agenda hebt door lessen, opdrachten en stage? Gesprekken kunnen ook online doorgaan waardoor je geen tijd verliest met verplaatsingen. Ook avondgesprekken zijn mogelijk.
... omdat je denkt dat het toch niet zal helpen? Niet elk probleem kan opgelost worden door te praten met een psycholoog/psychotherapeut . Het helpt wel om je verhaal te doen tegen een neutraal persoon, die met een frisse blik naar je vraag kijkt en die samen met jou aan de slag gaat.
je wil een afspraak maken?
Welke psycholoog/psychotherapeut het best bij jou past hangt van verschillende zaken af. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om dicht bij je kot of bij het station op gesprek te gaan? Wil je zo snel mogelijk een afspraak? Vind je het ok als afspraken online doorgaan? Heb je een voorkeur voor een man of vrouw? Heb je graag een bepaalde aanpak? We raden je dan ook aan om contact op te nemen met de studentendienst op jouw campus zodat zij je hunnen helpen bij het maken van een keuze. Zij kennen de psychologen/psychotherapeuten goed en hebben ook zicht op eventuele wachtlijsten.
Wil je liever alleen de keuze maken? Ook dat kan natuurlijk! Neem dan een kijkje op de website van de psychologen en groepspraktijken waarmee we samenwerken:
- Studentenpsycholoog Eva Hendrickx (@campus Proximus, en campus Hertogstraat)
- Studentenpsycholoog Hannah Meijlaers (@campus Proximus en campus Sociale School)
- Groepspraktijk Gibs (@Oude Markt Leuven
- Groepspraktijk Het Huis Voor Psychotherapie (@Tiensesteenweg Heverlee)
- Groepspraktijk Alento (@Vaart Leuven)
- Groepspraktijk CEETO (@Diestsesteenweg Kessel-Lo)
- Rachid Baitar (@Heverlee)
- Groepsprakijk De Chartreuse (@Kessel-Lo)
Een afspraak maken kan makkelijk via dit aanmeldingsformulier. Binnen de week zal je door jouw psycholoog/psychotherapeut gecontacteerd worden.
wat zeggen medestudenten die naar de psychooloog/psychotherapeut gingen?
- "Voel geen schaamte om hulp te zoeken. Iedereen heeft vroeg of laat wel eens hulp nodig."
- "Je bent niet verplicht en je kiest zelf wat je deelt met de psycholoog."
- "Een gesprek is kort, gratis en een afspraak is snel gemaakt dus er is geen reden om het niet te proberen."
- "Het kan zeker geen kwaad om 1 keer te proberen, daarna kan je nog zien of je denkt dat verdere gesprekken je kunnen helpen."
- "De psycholoog is er niet om jou slecht te beoordelen/veroordelen, geen schrik hebben."
nu nood aan een luisterend oor?
Bij Tele-onthaal kan je anoniem terecht met al je vragen en problemen.
Ze zijn 24u op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar op het nummer 106. Op bepaalde uren kan je er ook chatten.
Ook Zelfmoordlijn is 24u op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar op het nummer 1813. Op bepaalde uren kan je er ook chatten.