Limburgse studenten

Begeleiding bij een psycholoog

OPGELET: postgraduaatsstudenten kunnen terecht bij Hanne of Syria

Alle informatie in een handig overzicht? Download de FAQ.

Heb je last van angst, stress of depressieve gevoelens? Wil je beter in je vel zitten, werken aan je zelfvertrouwen of aan de slag gaan rond faalangst? Heb je een moeilijke thuissituatie of relatieproblemen? Lig je in de knoop met je zelf? Ervaar je een gebrek aan energie of motivatie?


Weet dat je als UCLL-student terecht kan bij de psychosociale dienst voor een vertrouwelijk gesprek en individuele begeleiding. Het team van de psychosociale dienst bestaat uit klinisch psychologen en een klinisch orthopedagoog die allen beschikbaar zijn voor gesprekken (voor de vlotte leesbaarheid spreken we vanaf nu van ‘studentenpsychologen’). 

De studentenpsychologen staan los van de opleidingen en zijn gebonden aan beroepsgeheim. De gesprekken zijn bovendien volledig gratis.

Let op: de psychosociale dienst is geen crisisdienst en werkt enkel op afspraak. 

Nu nood aan een luisterend oor?

Contacteer je eigen huisarts voor ondersteuning. Of bel naar 1733 voor een huisarts van wacht.

Bij Tele-onthaal kan je anoniem terecht met al je vragen en problemen. 
Ze zijn 24u op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar op het nummer 106. Op bepaalde uren kan je er ook chatten.

Ook Zelfmoordlijn is 24u op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar op het nummer 1813. Op bepaalde uren kan je er ook chatten.

Bij een acute crisis: bel het noodnummer 112 of ga naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

je wil een afspraak maken met één van de studentenpsychologen?

Je kan kiezen tussen een online gesprek via Teams, een face to face gesprek op één van de campussen of een wandelafspraak in de buurt van de campus.   

Elk thema is welkom. Indien er meer specifieke of intensieve hulp nodig is, zoekt de studentenpsycholoog mee naar de gepaste doorverwijzing voor jou. 

Een afspraak maken kan op drie manieren:

  1. Bel naar 011 180 180 (tijdens de openingsuren)
  2. Stuur een bericht naar onze chatbox (tijdens de openingsuren)
  3. Maak een afspraak via deze link of door op één van onderstaande namen te klikken. Wil je graag een face to face gesprek, maar vind je geen geschikt moment? Dan bel je best even en bekijken we wat kan.
ebe

Ebe Driesen (klinische psychologie in opleiding) 
Heb je nood aan een veilige omgeving waar je je verhaal kwijt kan? Dan kan je bij mij terecht! Samen creëren we een plek waar je open kan praten over wat jou bezighoudt, zonder oordeel. Of je nu worstelt met emoties, vastloopt met een bepaalde situatie of even het overzicht kwijt bent, ik luister graag naar wat jij te vertellen hebt. Samen gaan we op zoek naar manieren om met jouw uitdagingen om te gaan en ontdekken we wat voor jou het beste werkt. Voel je vrij om met mij een gesprek in te plannen!

syria

Syria Farroni
Iedereen kan door een periode gaan gevuld met uitdagingen, moeilijkheden, vragen en verschillende emoties. Misschien herken je dit en weet je niet goed waar te beginnen? Ik ben er graag om naar je te luisteren, met je mee te denken en een stukje van jouw pad op jouw tempo mee te bewandelen. Samen kunnen we situaties verhelderen, stilstaan bij jouw vragen en ruimte maken voor emoties en verhalen die tot hiertoe misschien (te) weinig ruimte kregen. Ik help je om een weg te vinden die bij jou past. Elk verhaal is welkom en ik neem graag de tijd om samen te ontdekken wat voor jou belangrijk is. Of het nu online is, on campus of tijdens een wandeling in de natuur – ik maak graag ruimte voor wat jij nodig hebt. 

🥾🥾🥾WANDELGESPREKKEN MOGELIJK 🥾🥾🥾

hanne

Hanne Vranken (Klinisch orthopedagoog, systeemtherapeut in opleiding)

Loop je even vast of maak je je zorgen? Heb je nood aan een luisterend oor? Wil je graag in vertrouwen, zonder oordeel, met iemand praten? Ik verhelder samen met jou je vragen en bekijk je zorgen binnen de relationele context waarin je leeft. Dit met een focus op je aanwezige krachten en de wisselwerking met belangrijke anderen in je leven. Zo gaan we samen op zoek naar betekenis en een nieuw evenwicht in je leven en je relaties. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten voor een gesprek of een babbel tijdens een wandeling. Zo gaan we samen op weg. Elke vraag is welkom!

🥾🥾🥾WANDELGESPREKKEN MOGELIJK 🥾🥾🥾

christine

​​Christine Vanspauwen 

Soms kan er als student (te)veel op je afkomen. Dan kan het deugd doen om even –of wat langer- bij iemand terecht te kunnen voor een luisterend oor. Tijd en ruimte maken voor jouw verhaal en samen op zoek gaan naar welke stappen jij kan zetten om terug op koers te geraken, dat is hoe ik als studentenpsychologe naar begeleiding kijk. Als je het gevoel hebt vast te zitten en je wil graag terug in beweging komen, voel je van harte welkom!

🥾​​​​​​​🥾​​​​​​​🥾​​​​​​​WANDELGESPREKKEN MOGELIJK 🥾​​​​​​​🥾​​​​​​​🥾​​​​​​​

tinne

Tinne Blondeel

Heb je het ergens moeilijk mee? Loop je ergens tegenaan en zou je daar graag eens met iemand in volle vertrouwen over in gesprek gaan? Ik bied graag een luisterend oor en bekijk dan samen met jou wat ik daarin kan betekenen. Ik vertrek liefst vanuit jouw hulpvraag en probeer op jouw maat en op jouw tempo te werken. Samen zoeken we uit wat goed loopt in je leven, maar ook waar je graag verandering in zou brengen. Ik tracht je te ondersteunen in het bepalen van je doelen en in de stappen die je daarvoor best zet. Een duwtje in de rug, een supporter aan de zijlijn, een nieuw inzicht  of een nieuwe manier of methode om ergens mee om te gaan, … Samen zoeken we uit wat voor jou werkt!

Je twijfelt om naar een psycholoog te gaan?

... omdat je denkt dat je dat niet kan betalen? De gesprekken bij de studentenpsycholoog zijn gratis.  

... omdat je niet weet waar je terecht kan? Lees een beetje verder en dan vind je een overzicht van de psychologen waarbij jij een afspraak kan maken.

... omdat je je schaamt over jouw verhaal? Alle studenten worstelen wel eens met iets en jaarlijks zijn er honderden UCLL-studenten die de stap naar een psycholoog zetten.

... omdat je denkt dat er geen enkel moment zal passen omdat je zo'n drukke agenda hebt door lessen, opdrachten en stage? Gesprekken kunnen ook online doorgaan waardoor je geen tijd verliest met verplaatsingen.

... omdat je denkt dat het toch niet zal helpen? Niet elk probleem kan opgelost worden door te praten met een psycholoog. Het helpt wel om je verhaal te doen tegen een neutraal persoon, die met een frisse blik naar je vraag kijkt en die samen met jou aan de slag gaat.

ontdek welk advies andere studenten geven als je twijfelt

  • "Voel geen schaamte om hulp te zoeken. Iedereen heeft vroeg of laat wel eens hulp nodig."
  • "Je bent niet verplicht en je kiest zelf wat je deelt met de psycholoog."
  • "Een gesprek is kort, gratis en een afspraak is snel gemaakt dus er is geen reden om het niet te proberen."
  • "Het kan zeker geen kwaad om 1 keer te proberen, daarna kan je nog zien of je denkt dat verdere gesprekken je kunnen helpen."
  • "De psycholoog is er niet om jou slecht te beoordelen/veroordelen, geen schrik hebben."