Afspraak studentenpsycholoog (regio Limburg)

Je kan kiezen tussen een online gesprek via Teams, een face to face gesprek op je campus of een wandelafspraak in de buurt van de campus.   
Je kan bij elke  studentenpsycholoog terecht voor eender welk thema.

 

Een afspraak maken met je studentenpsycholoog kan op drie manieren:

 

  1. Bel naar 011 180 180 (tijdens de openingsuren)
  2. stuur een bericht naar onze chatbox (tijdens de openingsuren)
  3. Maak een afspraak via deze link of door op één van onderstaande namen te klikken. Wil je graag een face to face gesprek, maar vind je geen geschikt moment? Dan bel je best even en bekijken we wat kan. 

​​Christine Vanspauwen  

Soms kan er als student (te)veel op je afkomen. Dan kan het deugd doen om even –of wat langer- bij iemand terecht te kunnen voor een luisterend oor. Tijd en ruimte maken voor jouw verhaal en samen op zoek gaan naar welke stappen jij kan zetten om terug op koers te geraken, dat is hoe ik als studentenpsychologe naar begeleiding kijk. Als je het gevoel hebt vast te zitten en je wil graag terug in beweging komen, voel je van harte welkom!

 

 

 

 

Tinne Blondeel 

Heb je het ergens moeilijk mee? Loop je ergens tegenaan en zou je daar graag eens met iemand in volle vertrouwen over in gesprek gaan? Ik bied graag een luisterend oor en bekijk dan samen met jou wat ik daarin kan betekenen. Ik vertrek liefst vanuit jouw hulpvraag en probeer op jouw maat en op jouw tempo te werken. Samen zoeken we uit wat goed loopt in je leven, maar ook waar je graag verandering in zou brengen. Ik tracht je te ondersteunen in het bepalen van je doelen en in de stappen die je daarvoor best zet. Een duwtje in de rug, een supporter aan de zijlijn, een nieuw inzicht  of een nieuwe manier of methode om ergens mee om te gaan, … Samen zoeken we uit wat voor jou werkt!

 

 

 

Dieter Geens 

Tijd en ruimte krijgen, niet oordelen, vertrouwen, verwerken, aanvaarden, bewust worden, inzicht krijgen, betekenis zoeken, loslaten, weer in beweging komen… Dat is zo ongeveer het eerste wat bij me opkomt als ik aan psychotherapie denk. Best lastig, nu ik het zo lees. Ik wil in de eerste plaats een veilige plek creëren waar alles bespreekbaar is door te luisteren zonder te beoordelen en tijd te maken om jou te begrijpen. Ik weet dat hulp vragen niet voor iedereen even gemakkelijk is: jezelf blootgeven bij een onbekende doe je niet zomaar. Ik doe wat ik kan om de drempel te verlagen. Tot slot: vind je het makkelijker om al wandelend te praten of op een rustige plek buiten, dan kan dat zeker. 

 

 

An-Sofie Ceresa (campus Diepenbeek)Voor een afspraak bij mij kan je enkel bellen naar 011 180 180.

Heb je o.a. stress, een complexe thuissituatie of twijfels rond de studie? Gaat het niet zo goed met je lief? Ben je een perfectionist of een uitsteller? Ben je wel eens angstig of somber? Dan bied ik graag een luisterend oor. Af en toe een klankbord hebben, kan al helpen om structuur in je hoofd te brengen.
Tijdens onze gesprekken brengen we samen in kaart wat er aan de hand is en stellen we een plan van aanpak op. Hierbij luister ik in eerste instantie naar jouw vraag. Doorheen de gesprekken begeleid ik je vooral door te luisteren, aan te sporen tot reflectie, oefeningen te geven en te motiveren om...

 

Syria Farroni (in opleiding. Ik ben er nog tot 24/05/2024.)

Een sombere bui die langer aanhoudt? Veel vragen die zorgen voor onzekerheid en angst? Gebeurtenissen die een impact nalaten en moeilijk los te laten zijn? Nood aan een babbel, een luisterend oor, verheldering of een manier om om te gaan met verschillende gevoelens zoals angst, stress of verdriet? Kom gerust eens langs om samen te bekijken wat een gesprek of begeleiding voor jou kan betekenen. Ik zoek graag samen naar een manier om te werken richting jouw doel, op jouw tempo. Mijn eigen hoofdstuk als student is nog niet volledig afgesloten wat mij mogelijks een extra laagdrempelig aanspreekpunt maakt die zich makkelijk kan inleven in jouw wereld en de verbonden zorgen of vragen. 

Voel je vrij om een gesprek in te plannen of een vertrouwelijke babbel te maken tijdens een wandeling in de natuur.